ПЪРВА
ЛИНИЯ

Имот с потенциал за развитие на бизнес в сферата на еко туризма и земеделието


Тип имот - Всички
Къща
(Къща, Едноетажна къща, Планинска къща, Бунгало, Ресторант, Бар, Хотел, Спа и уелнес център, Санаториум, Ферма, Бизнеси, Земя, Друг имот, Редова къща, Селскостопанска постройка, Езеро, Конна база, Хотелска стая)


Местоположение
близо до Велико Търново / България

Етаж
1

Спални
15


Площ на сградата
742 м²

Площ на парцела
58000 м²

Цена
Наем  1 800/МЕСЕЦ

Още характеристики на имота

Запитване за повече информация или оглед

“Суприммо” АД защитава твоите лични данни и следва фирмена Политика за поверителност, съобразно изискванията на Регламент № 2016/679 (ЕС). На следващата стъпка ще можеш да ни разрешиш или да откажеш да съхраняваме и оперираме с твоите лични данни. Направи своя избор от имейла, който ще ти изпратим след като получим твоето запитване.

Инфо пакет

Обзавеждане
Напълно обзаведен

Бани
Оборудвана баня

Подове
Подове с ламиниран паркет, Подове с теракот

Вътрешни стени
Стени - латекс

Разстояния
200 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище : 200 км
Гледки от имота
  • Гледка към гора
  • Гледка към езеро
  • Гледка към поляни
  • Гледка към хълмове
  • Гледка към язовир
Строителство
  • Тухла

Имотът е с площ 38,180 дка, частна собственост – придобит на официален държавен търг от Агенцията за държавни вземания (АДВ) през 2004 г., притежаващ всички планове за строителство и експлоатация.
Официален документ за собственост: Постановление за възлагане на недвижим имот и въвод във владение, нотариален акт за собственост. Върху имота няма ипотеки, нито материални задължения.
От 2009 – 2010 г. след пълна реконструкция на имот, на същия са издадени всички необходими разрешителни и лицензии за ползване – регистриран като „База за отдих“ – туристически обект – ресторантьорство, хотелиерство и туристическа дейност.
За имота не е кандидатствано за субсидиране от програмен фонд за развитие на еко-туризъм, което е вид привилегия и може да се използва и приеме като помощ за бъдещия купувач.
Предназначение на имота – Друга селищна територия с категория на земята: четвърта.
Имотът е самостоятелно обособен извън населено място, със собствена инфраструктура, ел. захранване и водоснабдяване и със способност за самозадоволяване.
Разположен е на 6 км източно от гр. Стражица и на 4 км западно от с. Асеново.
В имота има монтирани противопожарни сензори, сигнални системи, сателитни антени, интернет.
От м. септември 2016 г. е затворено за посетители – почистено и добре поддържано.
Собственикът е добронамерен и изявява своето желание за помощ и сътрудничество към бъдещия купувач относно развитието и подобрението на имота за 1 – 2 календарни години от продажбата.
Също така собственикът е предразположен да продаде имота на изплащане за допълнително време, с ниска лихва, срещу първоначален депозит. Потенциалният купувач има възможност също така да закупи само част от имота – според нуждите и плановете му, както и да влезе в партньорство със собственика след изплащане на своя дял.

Състояние и описание на имота:
От 2005 – 2009 г. имотът е напълно реконструиран и обновен с цел и функция на комунален еко-туристически парк с възможност за производство на собствена eкологично чиста храна: зеленчуци, плодове, домашни животни и риболов, което бе практикувано в продължение на 4 – 5 години.

Езеро – язовир
Една от основните атракции и екстри на този имот е частен язовир с площ от 19,600 дка, с документ – нотариален акт за собственост (частна) – съдебно решение за собственост. Свободен риболов – бял амур, шаран, толстолоб, таранка и раци. На източната граница на имота по дължина се простира дере, което е отводнителната възможност на езерото чрез преливник и собствен хидрант за източване на езерото. Дерето е прекъснато на три места със солидни бентове, което спомага за естественото образуване на три допълнителни езера – с възможност за рибарници.

Туристическа част
Разположена е по западната страна на езерото, в началото на гориста местност – хълм. Туристическата част на имота е павирана с плочки и тухли, склоновете са укрепени с градежен камък, а основите на туристическите сгради са облепени с котленски камък. Има голям и широк паркинг за повече от 30 коли.
Основната сграда е с площ 255 кв.м., в които са разположени рецепция, ресторант, самостоятелен апартамент, перално помещение, складове и парно отделение.
1. Ресторант-бар – 65 – 70 места, билярдна маса. Към ресторанта има и тераса с 80 – 100 места с възможност за PVC остъкляване, камина, климатик, аспирация.
2. Кухня – с отделно миялно помещение със съдомиялна машина (500 чинии/час), помещение за персонала с баня, тоалетна и гардеробна. Кухнята е функционираща, с пълно обзавеждане.
3. Самостоятелен апартамент – подходящ за обитаване от персонал или менажерско семейство – отворен план кухня, трапезария и хол, една спалня, голяма баня и тоалетна.
4. Перално помещение с пералня и сушилня, двойна мивка, склад и пространство за гладене и съхранение на чаршафи и покривки, баня и тоалетна.
5. Котелно помещение за отопление на сградата – котел 70 kW на дърва и въглища.
6. Рецепция – обзаведена.
Като допълнение и удобство, в задната част на сградата са разположени складове: единият с площ 10 куб.м. – хладилен склад, а другият е с площ около 25 – 30 куб.м. – за дърва, въглища и други потребности. Под терасата на ресторанта има още едно складово помещение с площ около 30 кв.м. – удобно за винарна.
Огромна беседка „Bali Style“ с маси и пейки за настаняване на 30 гости, с външен бар, независима от ресторанта, обслужваща гости на вилите.
Външни и вътрешни телевизори (4 – 5 бр.) в ресторанта и на терасата.

Хотелска част
Седем вили (55 – 60 кв.м. всяка), напълно обзаведени с кухня, широк санитарен възел с душ кабина, тоалетна и мивка. Две спални – едната с двойно легло, а другата с две единични легла. В хола има разтегателна кушетка и телевизор – сателит. Всяка вила има просторна тераса – отворена и остъклена. Всяка вила е самостоятелна и могат да се настанят 4 – 6 гости.
Имотът притежава собствена пречиствателна и обогатителна система за вода и съхранение на 5 куб.м. резервна чиста питейна вода, а също и собствен частен трафопост (20 kV) – изключително голяма захранваща мощност.

Стопанска част
Разположена на около 10 дка от общата площ на имота, в която има:
1. Склад ок. 90 кв.м.
2. Помощен апартамент ок. 70 кв.м. с три спални, хол, кухня, баня и тоалетна
3. Масивна сграда – 243 кв.м., включваща
- конюшна за 10 – 12 коня
- склад
- две самостоятелни жилищни помещения, всяко със стая, кухня, баня и тоалетна за персонала
- работилница – обзаведена и действаща, за поддръжка на имота.
4. Сграда – 84 кв.м. – дам за домашни животни
5. Сграда – в план и строеж с два самостоятелни апартамента в бъдещ проект да бъде отделена в самостоятелен парцел, завършен под покрив и канал, в момента използваща се за склад.

Разсадник
Отделно от горепосочената стопанска част има и разсадник на около 10 дка – залесен с разновидни дървета и храсти.
Бъдещата опция за това място е, че то е подходящо за изграждане на вилно селище от затворен тип – жилищен комплекс с 18 – 20 вили на парцели от по 300 – 500 кв.м., и парк за каравани в съседство, както е показано на скицата за Подробния устройствен план (ПУП) за този имот.Парници – 1600 кв.м.
Разположени на 2,5 – 3,0 дка
Бъдещата опция за това място е да бъде изградена спортна зала, басейн и около осем вили или хотелски стаи.

Географското разположение на имота е прекрасно и отговаря на всички изисквания, за да бъде определен като еко-туристически комплекс.
Разположен е в котловина, заобиколен от три хълма от изток, запад и север, а отворен на юг – огряван от слънцето през целия ден. Има изглед на юг с дължина 4 – 5 км към подножието на Стара планина.
Абсолютна тишина, изпълнена със звукове и мелодии на горски птици – над 20 вида.
Диви животни – сърни, елени, зайци, фазани, глигани и др., които идват на водопой на езерото.
В миналото известно време имотът е функционирал и като резерват.
Обилна растителност и зеленина, разсадник, парници и плодородна обработваема земя за зеленчукопроизводство и овощна градина.
Голям резерв на поливна вода от язовира – 200 хил.куб.м. вода.
Язовирът е зарибен с достъп за риболов.
Самият имот е разположен на естествен наклон, което дава възможност за свободно движение и оттичане на природно събиращата се вода на юг, вливаща се в язовира и дерето, което играе роля на естествен отводнителен канал.
В язовира се вливат две дерета – от север и северозапад, чрез които при дъждове и топене на сняг се влива допълнителен чист приток на вода.
Към имота има още около 50 дка земя в съседство с възможност за допълнително закупуване с цел разширяване и развитие на туризма – къмпинг, мини голф, конна езда и др.

Като допълнение прилагам скица-план-проект за подобряване и развитие на имота, а именно:
Три отделни парцела
1) Вилно селище на около 10 дка – подразделено на 18 – 20 самостоятелни парцела за изграждане на жилища
2) Парк за каравани на около 9 дка
3) Спортна зала – фитнес, басейн и 8 – 10 вили или хотелски стаи на около 4,5 дка.

Имотът е с изключително голям капацитет, с напълно изградена инфраструктура, самостоятелен, с красива природна даденост, лесно достъпен на 12 км от главния път София – В. Търново – Варна, на 45 км от В. Търново в посока Варна.
С перфектни актуални документи за придобиване и собственост, както и разрешителни за ползване и експлоатация.


 
Виж текста на други езици (автоматичен превод) Превод на други езици
Местоположение (приблизително)

На картата с червен маркер е указано приблизителното местоположение на имота/комплекса.

Нашите топ оферти за наем във гр. Велико Търново, България Топ оферти във Велико Търново, България
Ти запази този имот или селекция в списъка "Любими имоти"