Само за
частни лица!

Ваканционен имот в Никити

Неактуална оферта
Неактуална оферта
Неактуална оферта
НЕАКТУАЛНА ОФЕРТА
НЕАКТУАЛНА ОФЕРТА
НЕАКТУАЛНА ОФЕРТА

Тип имот
Апартаменти ново строителство

Местоположение
Никити / Гърция

Спални
1

Бани
2


Площи на жилищата
62 м² - 0 м²

Градина
90 м²

Още характеристики на имота

Запитване за повече информация или оглед

“Суприммо” АД защитава Вашите лични данни и следва фирмена Политика за защита на личните данни, съобразно изискванията на Регламент № 2016/679 (ЕС). На следващата стъпка ще можете да ни разрешите или да откажете да съхраняваме и оперираме с Вашите лични данни. Направете своя избор от имейла, който ще Ви изпратим, след като получим Вашето запитване.

Инфо пакет

Разстояния
82 км

Последна актуализация
24.11.2021 г.

 
 

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище : 82 км
  • Спирка: 800 км
  • Болница: 9 км
Гледки от имота
  • Гледка към морето
Административна информация за офертата
САНИТАРНИ И СПОМАГАТЕЛНИ ПОМЕЩЕНИЯ
  • Външна баня
  • Килер
  • Паркинг

Текстът е преведен автоматично от софтуер и може да съдържа неточности.
Можете да видите текста на оригиналния език или да преведете на други езици:
Текстът е преведен автоматично от софтуер

Нова луксозна вила с площ от 62 кв.м. с хубава градина градина с площ от 90 кв.м. Имотът разпоолага с камина за допълнителен уют и с локално отопление. Локацията на къщата близо до морето я прави изключително привлекателна инвестиция.

Този имот се намира на ръкава Ситония на полуостров Халкидики, във ваканационното селище Никити. Никити е един от най-динамично развиващите се райони на Халкидикии предлага интересно инвестиционни възможности.

За повече информация, моля обърнете се към вашия консултант.
Виж текста на други езици (автоматичен превод) Превод на други езици
Местоположение
(абсолютно точно)

Това е абсолютно точното местоположение на имота/комплекса. Можете да увеличите или намалите мащаба на картата, както и да се движите по нея, използвайки мишката или контролите, разположени върху самата карта.

Квартал

Никити или Никитас е един от най-важните райони на Ситония. Тук са открити много области, в които е имало селища в праисторическо време. Оттогава животът тук продължава неспирно било в малки селца или по-големи селища и градове.

През класическата епоха най-важното селище в областта е било Галипсос. То е продължението на едно малко праисторическо село. През VІІІ – VІІв. пр. Хр. тук се настаняват и много заселници от Халкида. Селището взема участие в мидийските войни, а в последствие става член на Атинската Лига. През 432г. напуска Лигата и една част от населението му се преселва в Олинт. За края му не се знае много, но от археологическите находки става ясно, че градът е съществувал до Римската епоха. Вероятно една от причините за упадъка му е било и създаването на нов град много близо до Галипсос, в област Агиос Георгиос. Там през елинистическата епоха се появява нов град, който бързо се развива в най-значителният за областта до VІв. Тогава е унищожен от варварски нападения. По същото време се унищожава и най-незначителният град, който се е намирал в областта Елия. От VІ до ХІІІв. няма информация за този район.

През 1300г. областта на Никити в по-голямата си част принадлежи на различни манастири на Света Гора (Ксенофонт, Лавра, Ксиропотамос), но е съществувало и едно независимо селище – Псалида – от което са запазени само останките на една кула. Селото най-вероятно е унищожено от каталанците през 1308г.

В началото на ХІVв. се създава днешното селище Никитис. Първоначално е било малко селце на земеделските производители на метоха „Неакиту” на манастира Ксенофонт. С времето жителите му се увеличават и през ХVв. най-вероятно вече е било независимо селище. През 1821г, Никити е унищожен от турците и жителите му се разпръскват. От 1822 го 1827г. повечето се завръщат и отново изграждат селото.

Днес Никити е един от най-динамичните региони на Халкидики и най-важният пчеларски център на Гърция.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"
Финансови условия към купувача за сключване на сделка с този имот