Само за
частни лица!

Ваканционен имот в Никити

Неактуална оферта
Неактуална оферта
Неактуална оферта
РАЗПРОДАДЕН
РАЗПРОДАДЕН
РАЗПРОДАДЕН

Тип имот
Апартаменти ново строителство

Местоположение
Никити / Гърция

Спални
1

Бани
2


Площи на жилищата
62 м² - 0 м²

Още характеристики на имота

Запитване за повече информация или оглед

“Суприммо” АД защитава Вашите лични данни и следва фирмена Политика за защита на личните данни, съобразно изискванията на Регламент № 2016/679 (ЕС). На следващата стъпка ще можете да ни разрешите или да откажете да съхраняваме и оперираме с Вашите лични данни. Направете своя избор от имейла, който ще Ви изпратим, след като получим Вашето запитване.

Инфо пакет

Разстояния
82 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище : 82 км
  • Спирка: 800 км
  • Болница: 9 км
Гледки от имота
  • Гледка към морето

Описателният текст на този имот е генериран от автоматичен софтуер и е възможно да съдържа неточности в изказа. Извиняваме се за причиненото неудобство! За точна информация относно имота, моля свържете се с нашия отговорен брокер! Описанието е генерирано от автоматичен софтуер и са възможни неточности. Моля, свържете се с нашия брокер за точна информация!

Нова луксозна вила с площ от 62 кв.м. с хубава градина градина с площ от 90 кв.м. Имотът разпоолага с камина за допълнителен уют и с локално отопление. Локацията на къщата близо до морето я прави изключително привлекателна инвестиция.

Този имот се намира на ръкава Ситония на полуостров Халкидики, във ваканационното селище Никити. Никити е един от най-динамично развиващите се райони на Халкидикии предлага интересно инвестиционни възможности.

За повече информация, моля обърнете се към вашия консултант.
Виж текста на други езици (автоматичен превод) Превод на други езици
Местоположение
(абсолютно точно)

Това е абсолютно точното местоположение на имота/комплекса. Можеш да увеличиш или намалиш мащаба на картата, както и да се движиш по нея, използвайки мишката или контролите, разположени върху самата карта.

Квартал

Никити или Никитас е един от най-важните райони на Ситония. Тук са открити много области, в които е имало селища в праисторическо време. Оттогава животът тук продължава неспирно било в малки селца или по-големи селища и градове.

През класическата епоха най-важното селище в областта е било Галипсос. То е продължението на едно малко праисторическо село. През VІІІ – VІІв. пр. Хр. тук се настаняват и много заселници от Халкида. Селището взема участие в мидийските войни, а в последствие става член на Атинската Лига. През 432г. напуска Лигата и една част от населението му се преселва в Олинт. За края му не се знае много, но от археологическите находки става ясно, че градът е съществувал до Римската епоха. Вероятно една от причините за упадъка му е било и създаването на нов град много близо до Галипсос, в област Агиос Георгиос. Там през елинистическата епоха се появява нов град, който бързо се развива в най-значителният за областта до VІв. Тогава е унищожен от варварски нападения. По същото време се унищожава и най-незначителният град, който се е намирал в областта Елия. От VІ до ХІІІв. няма информация за този район.

През 1300г. областта на Никити в по-голямата си част принадлежи на различни манастири на Света Гора (Ксенофонт, Лавра, Ксиропотамос), но е съществувало и едно независимо селище – Псалида – от което са запазени само останките на една кула. Селото най-вероятно е унищожено от каталанците през 1308г.

В началото на ХІVв. се създава днешното селище Никитис. Първоначално е било малко селце на земеделските производители на метоха „Неакиту” на манастира Ксенофонт. С времето жителите му се увеличават и през ХVв. най-вероятно вече е било независимо селище. През 1821г, Никити е унищожен от турците и жителите му се разпръскват. От 1822 го 1827г. повечето се завръщат и отново изграждат селото.

Днес Никити е един от най-динамичните региони на Халкидики и най-важният пчеларски център на Гърция.

Нашите топ оферти за продажба в гр. Никити, Гърция Топ оферти в Никити, Гърция
Ти запази този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Ти премахна този имот или селекция от списъка "Любими имоти"
Финансови условия към купувача за сключване на сделка с този имот