Ексклузивна 
агенция

Парцел за инвестиция до исторически комплекс "Ахелой 917", на няколко км от Слънчев бряг, до Тънково и Ахелой

РЕЗЕРВИРАН
РЕЗЕРВИРАН
РЕЗЕРВИРАН

Тип имот
Земя
(Земеделска земя, Парцел за инвестиция)


Местоположение
Местност "Стролата" / близо до Слънчев бряг / България

Обща площ
25906 м²

Цена
  28 000
  1 €/м²
РАЗСРОЧЕНО ПЛАЩАНЕ ДО 2 години Вижте подробно!
РАЗСРОЧЕНО ПЛАЩАНЕ ДО 2 години Вижте подробно!

Още характеристики на имота

Запитване за повече информация или оглед

“Суприммо” АД защитава Вашите лични данни и следва фирмена Политика за защита на личните данни, съобразно изискванията на Регламент № 2016/679 (ЕС). На следващата стъпка ще можете да ни разрешите или да откажете да съхраняваме и оперираме с Вашите лични данни. Направете своя избор от имейла, който ще Ви изпратим, след като получим Вашето запитване.

Инфо пакет

Разстояния
25 км

Последна актуализация
24.11.2021 г.

 
 

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Burgas (BOJ): 25 км
Гледки от имота
  • Гледка към града
  • Гледка към морето
Административна информация за офертата
САНИТАРНИ И СПОМАГАТЕЛНИ ПОМЕЩЕНИЯ
  • Възможно паркиране на улицата
ДРУГИ
  • Магазин за хранителни стоки в близост

Инвестиционен парцел за продажба на атрактивна цена, в местност "Стролата", в близост до историческия комплекс „Ахелой 917”, бъдещият музей на открито, посветен на победата на Симеон Велики над Византия. По тези места, преди повече от хиляда години, през 917 г. се е състояла Битката при Ахело̀й между българските войски, водени от цар Симеон I Велики и войските на Византия, водени от магистър Лъв Фока, главнокомандващ сухопътните сили на империята. България печели решителна победа. Това сражение е едно от най-значимите в българската антична история, тъй като успехът в него превръща Българската държава в ръководеща сила на Балканския полуостров през онези векове,

В момента земята не e в регулация, но може да се преотреди за строителството срещу неголямо допълнително заплащане.

Парцелът се простира на площ от 25 910 кв.м., и се намира на асфалтиран път, на 77 метра надморско равнище, което дава възможност за красиви гледки към морето.

Според Закона за устройство на територията местността Стролата има статус на ваканционна зона от 2006 г. и като такава в нея ще бъдат направени инфраструктурни подобрения и цялостна модернизация на района. Местността се намира на еднакво разстояние (около 2 км) от гр. Ахелой и село Тънково. Морският плаж на гр. Ахелой е само на 3.9 км отстояние. Несебър и световноизвестния морски курорт Слънчев Бряг са на отстояние от 8 км. Местността "Стролата" се намира само на 1.5 км от новото околовръстно шосе на Ахелой, разположено на главния път Бургас – Слънчев бряг. Международното Летище Бургас е само на 21 км разстояние и до него се стига бързо и лесно с автомобил за около 20 минути.

През последните няколко години в местността "Стролата" са изкупени голяма част от земите, като в момента повечето парцели там са собственост на чуждестранни инвеститори. Районът има добър потенциал за строителство на ваканционни вили и се планира да се превърне в сателитно ваканционно градче на к.к. Слънчев бряг, който се намира само на 10 минути с автомобил.
Виж текста на други езици (автоматичен превод) Превод на други езици
Местоположение
(абсолютно точно)

Това е абсолютно точното местоположение на имота/комплекса. Можете да увеличите или намалите мащаба на картата, както и да се движите по нея, използвайки мишката или контролите, разположени върху самата карта.

Нашите топ оферти за продажба в Слънчев бряг, България Топ оферти в Слънчев бряг, България
Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"
Финансови условия към купувача за сключване на сделка с този имот