Статия в Economy.bg: FT класира София на 19-о място от 76 технологични градове на бъдещето

25.08.2021

Economy.bg
Economy.bg

София се изкачи нагоре в ежегодната класация на FDI Intelligence и групата на Financial Times за "Технологични градове на бъдещето", съобщиха от Столична община.

Списанието FDI Intelligence в партньорство с TNW (The Next Web) изготвиха тазгодишното издание на „Технологични градове на бъдещето 2021“ с цел да отбележат развитието на европейските градове с най-обещаващи перспективи за стартъп бизнеси и инвестиции в технологии и иновации.

София се нарежда на 19-о място сред общо 76 европейски града, а през 2020 българската столица заемаше 20-о място.

Проучването включва данни от 76 европейски града и оценява инвестиционните възможности, наличието на квалифицирана работна ръка и развитието на инфраструктурата.

Петте водещи града в генерЗа рейтинга FDI оценява градовете по пет критерия:

• Икономически потенциал;

• Иновации и привлекателност;

• Привличане на преки чуждестранни инвестиции;

• Ефективност на разходите;

• Стартъп среда.

• В допълнение е създадена и шеста отделна категория „Стратегия за привличане на чуждестранни инвеститори“ и попадането в топ 20 по този критерии носи допълнителни точки към общия резултат за окончателното класиране.

В тазгодишното издание на проучването град София се изкачи в класацията спрямо резултатите си от миналата година по следните категории:

#19 – Top 25 Tech Cities of the Future 2021 – Overall

#5 – Top 10 Tech Cities of the Future 2021 in Cost-Effectiveness

#10 – Top 10 Tech Cities of the Future – FDI Performance

#17 – Top 20 Tech Cities of the Future 2021 – FDI Strategy.

Вижте всички имоти в София тук!

Публикуваната статия е превод/ преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Ако желаеш да използваш информацията в тази статия, моля свържи се със SUPER ИМОТИ, за да получиш разрешение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Вие премахнахте този имот или селекция от списъка "Любими имоти"